Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Επικύρωση για το αυτονόητο… και μετά τι;




Ήταν απαραίτητη η επικύρωση της διάταξης με την οποία απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα στον Τάσο Μαντέλη, πρώην Υπουργό της Κυβέρνησης Σημίτη. Για το σκοπό αυτό συνήλθε το Συμβούλιο Εφετών , προκειμένου να αποφασίσει. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τους, υπάρχουν «λόγοι δημοσίου συμφέροντος», οι οποίοι επιβάλλουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, του πρώην Υπουργού Μεταφορών.
Σύμφωνα με το με αριθμ. 1357/2010 βούλευμα, ο Τ. Μαντέλης, λόγω της τότε ιδιότητάς του (υπουργός Μεταφορών) θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς η Δικαιοσύνη τον θέλει ενώπιων της ανά πάσα στιγμή, καθόσον κατά την υπουργική του θητεία συνέβη σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε και συνταράσσει την κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας με τάσεις των πρωταιτίων αυτού προς αποφυγήν της Δικαιοσύνης".
Όσον αφορά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν αναφέρεται ότι έχει τελεστεί το 1997 το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, "οπότε απαίτησε δώρο για μελλοντική του ενέργεια". Αναφορικά με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το βούλευμα αναφέρει ότι για τη "συγκάλυψη παράνομων εσόδων από τη δωροδοκία διοχέτευσε τα έσοδα αυτά σε νόμιμες ενέργειες (ως δίδακτρα για τις σπουδές του υιού του)".
Δεκατρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την τέλεση των αδικημάτων που βαραίνουν τον πρώην υπουργό ,.τα οποία σήμερα πιστοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν από την Ελληνική δικαιοσύνη και ακόμη είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου