Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μας δουλεύουν, μας κοροιδεύουν, μας δυναστεύουν........

 

 

 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ........

 

"Πριν από µία εβδοµάδα η ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής: χρήµατα στα ταµεία του κράτους υπήρχαν έως τα µέσα Ιουλίου, οι ευρωπαίοι συζητούσαν κατά πόσο θα έπρεπε η χώρα να επιστρέψει στη δραχµή, ενώ ο κ. Παπανδρέου συγκαλούσε επειγόντως Συµβούλιο πολιτικών άρχηγών, αναζητώντας απεγνωσµένα συναίνεση πάνω στις κρίσιµες οικονοµικές εξελίξεις!  Τώρα, αίφνης, η τρόικα ανάβει το «πράσινο φως» για την πέµπτη δόση του δανείου, ευρωπαίοι και άµερικανοί κάνουν σαφές ότι η ελλάδα όχι µόνο δεν θα πρέπει να γυρίσει στη δραχµή αλλά να στηριχθεί για το καλό της ευρωπαϊκής ενωσης και οι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονοµικών της ευρωζώνης λένε «ΟΚ» για τη χρηµατοδότηση της χώρας έως το 2014 µε 60-85 δισεκατοµµύρια ευρώ!

είναι φανερό ότι κάποιος µας δουλεύει.
Κάποιος παίζει µε τα νεύρα µας, µε στόχο να καταπιούµε αµάσητα τα σκληρά µέτρα του Μεσοπρόθεσµου προγράµµατος. Και να πούµε και ευχαριστώ για τα «χαράτσια» των επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ που θα πρέπει να πληρώσουµε τους επόµενους 6 µήνες του 2011. 
Αυτός που µας δουλεύει δεν είναι άλλος από τον υπουργό οικονοµικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφού έκοψε δύο µισθούς και δύο συντάξεις από τους µισθωτούς και τους συνταξιούχους του ∆ηµοσίου, και φορολόγησε σκληρά όσους όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουν φόρους προκαλώντας πρωτοφανή ύφεση στην οικονοµία, ανακάλυψε ότι το πρόγραµµα που είχε συµφωνήσει µε την τρόικα δεν «βγαίνει», αν δεν υπάρξει προηγουµένως σοβαρή µείωση του δηµόσιου τοµέα – κλείσιµο ∆ΕΚΟ, απολύσεις κ.λπ.

Μόνον που τέτοιου είδους παρεµβάσεις χρειάζονται χρόνο που δεν επαρκεί έως το τέλος του 2011. οπότε «τι ‘χες... Γιώργο µου, τι είχα πάντα»: νέοι φόροι και περικοπές από αυτούς που πλήρωσαν ήδη για να µειωθεί το έλλειµµα του ∆ηµοσίου κατά 5 ποσοστιαίες µονάδες! Και για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση επιστράτευσε το βαρύ πυροβολικό – την απειλή για επιστροφή της χώρας στη δραχµή – µε αποτέλεσµα να προκληθεί πανικός στην αγορά και να αποσυρθούν από τις τράπεζες σε λίγα 24ωρα µερικά δισεκατοµµύρια ευρώ!

Ερασιτεχνισµούς µε επικοινωνιακά τερτίπια έκανε η προηγούµενη κυβέρνηση – όλοι θυµόµαστε πού κατάντησε. Καιρός να ειπωθεί η αλήθεια για την κατάσταση στη χώρα στον ελληνικό λαό και τους βουλευτές – χωρίς ωραιοποιήσεις και καταστροφολογία – για να ξέρουµε όλοι πού πάµε, πώς πάµε και µε ποιους θα πάµε. ∆ιότι είναι φανερό ότι δεν µπορούµε να πάµε όλοι µαζί...

ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  από την Εφημερίδα τα Νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου