Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECURITY ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ακόμη και τα μισά να αληθεύουν από αυτά που καταγγέλονται, χωρίς να έχω ως πρόθεση να μην πιστέψω τα καταγγελόμενα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα που κάποιοι δεν θέλουν να το επιλύσουν, ούτε καν να το δούν.





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριε αερολιμενάρχη,
Είμαστε αγανακτισμένοι …ΟΜΩΣ δυστυχώς προς το παρόν είμαστε αναγκασμένοι να σας... καταγγείλουμε Ανώνυμα μιας και όπως καταλαβαίνεται δε μπορεί να γίνει διαφορετικά ,αφού θα κινδυνεύαμε να μείνουμε άνεργοι , ενημερώνουμε εσάς τον αερολιμενάρχη της Ρόδου σαν προϊσταμένη αρχή , την κοινή γνώμη της Ρόδου και τις αρμόδιες αρχές για την εργασιακή τρομοκρατία και τις παρατυπίες στη φύλαξη του αεροδρομίου που τελικούς αποδέκτες έχουν εμάς τους εργαζόμενους στην Brinks ,(υπηρεσία φύλαξης ΚΑΡ ΔΙΑΓΟΡΑΣ)
Δεν πιστεύουμε ότι κάτι θ αλλάξει…
Πιστεύουμε όμως ότι η αγανάκτηση των ολίγων θα αφυπνίσει και τους υπολοίπους συναδέλφους να αντιδράσουν… η ώρα δεν αργεί που θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής σαιζόν.
Γνωρίζεται ότι οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί θα πρέπει να περνά από τρία διαφορετικά φίλτρα πριν γίνει γραπτή αναφορά και αυτό για να μην πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας σας ? Και πιστέψτε μας ότι έχουν γίνει τόσα λάθη και παραλήψεις που πολλές φορές κινδύνευσε να εκτεθεί ο αερολιμένας και η εταιρία μας αλλά… ευτυχώς με την παρέμβαση των προϊσταμένων μας τίποτε δεν έφτασε στ αυτιά σας.
Γνωρίζεται ότι σε πολλές θέσεις οι φύλακες δεν είναι τόσοι στον αριθμό όσοι οφείλει η εταιρία να έχει και αυτό διότι είτε είναι Κυριακή ή βράδυ και η εταιρία δε θέλει να πληρώσει το 75% ή το 25 % επιπλέον?
Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά ο ίδιος όπως υπογράφει … ο station manager στο αεροδρόμιο χωρίς να ξέρουμε από πού παίρνει τέτοιες εντολές και πια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει.
Γνωρίζεται ότι άλλο πρόγραμμα κατατίθεται στην επιθεώρηση εργασίας , άλλο πρόγραμμα πάει στην εταιρία μας και άλλο καταθέτουν στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δηλαδή σ εσάς ?
Γνωρίζεται ότι την περασμένη Κυριακή 22-05-2011 δεν παρουσιάσθηκαν για εργασία 14 φύλακες ενώ ήταν στο πρόγραμμα που σας έχουν καταθέσει με αποτέλεσμα την ελλιπή φύλαξη ?
Ο ζήλος των συναδέλφων που ήταν στο αεροδρόμιο απέτρεψε τα χειρότερα.
Γνωρίζεται ότι αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση , δηλαδή ενώ σας έχουν δηλώσει κάποιους στο πρόγραμμα που έχουν καταθέσει στην υπηρεσία σας στην πραγματικότητα έχουν ρεπό, είναι εις γνώσιν σας αυτό ? Αν όχι τι συμφέροντα εξυπηρετούνται και γιατί δεν κάνετε τους ελέγχους που θα έπρεπε έτσι ώστε να εντοπίσετε τις παρατυπίες αυτές και να προφυλάξετε τους εργαζόμενους και το δημόσιο χρήμα ?
Γνωρίζεται ότι κάποιοι από εμάς τους φύλακες ενώ έχουμε δηλωθεί στο πρόγραμμα του αεροδρομίου και έπρεπε να βρισκόμαστε σε κάποιο σημείο εντός του αεροδρομίου με εντολή ο station manager μας στέλνει στο λιμάνι ή σε διάφορα ξενοδοχεία για να παραλάβουμε αποσκευές εκεί ?
Αυτό γίνεται εις βάρος των υπολοίπων συναδέλφων μας που μένουν πίσω και καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται.
Γνωρίζεται ότι οι προϊστάμενοι μας πολλές φορές μας καθυβρίζουν και μας απειλούν, ότι θα μας απολύσουν όλους εάν ανοίξουμε το στόμα μας ? και όταν απευθυνόμαστε σ αυτούς πρέπει να μιλάμε στο πληθυντικό ενώ εκείνοι απευθύνονται σε μας με απαξία ?
Γνωρίζεται ότι οι χώροι που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρία για γραφειακές εγκαταστάσεις έχουν μετατραπεί σε Άνδρο ακολασίας και σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και άσκησης ψυχολογικής βίας ?
Γνωρίζεται ότι ο station manager περιφέρεται με πολιτική περιβολή, προς πείσμα των υπολοίπων συναδέλφων του και ενώ είναι δηλωμένος καθημερινά στο πρόγραμμα ποτέ δε βρίσκεται στη θέση του? γνωρίζεται ότι έρχεται καθημερινά στις 9.30 με 10 και φεύγει στις 15.00 επίσης δεν σταματά λεπτό να μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε τον μουστακαλή Μαλ…. τάχα μου διευθυντή μας( όπως τον αποκαλεί ) για να μην του χαλάμε την ηρεμία και τον κουβαλάμε στο αεροδρόμιο … με αποτέλεσμα να χαλάμε την απολλώνια ηρεμία του station manager ? Γνωρίζεται ότι όποτε αναζητήσουμε τον διευθυντή μας είναι πάντα απασχολημένος και δεν απαντά ποτέ στα τηλέφωνα ? αλήθεια εσείς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του ή κρύβεται και από την υπηρεσία σας ?
Γνωρίζεται ότι με την απειλή δεν θα μας προσλάβουν μας ανάγκασαν να υπογράψουμε μια αποικιοκρατική σύμβαση εργασίας με την οποία αποδεχόμασταν ότι η εξόφληση των δεδουλευμένων μας θα γίνεται στο τέλος του επόμενου μήνα κι όλα αυτά σε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας ? είναι εις γνώσιν της υπηρεσίας σας ?


Μερικοί ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ φύλακες της Brinks
Στον Αερολιμένα Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου