Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προκαλεί και διχάζει με την εμμονή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης












Η τιμή και η αναγνώριση ενός πολιτικού όπως ο Κ. Καραμανλής, θέλει και την αποδοχή αλλά και τη συναίνεση.
Η εμμονή και η επιδίωξη του απερχόμενου Δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα του Κ. Καραμανλή σε μέρος που δεν αρμόζει και δεν συνάδει με την προσωπικότητα και το έργο του δείχνει ότι και ο ίδιος αλλά και ο πολιτικός του χώρος μετά τη βαριά λαβωματιά που δέχτηκαν από το λαό της Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες εκλογές, έχασαν την ψυχραιμία τους και προβαίνουν σε πράξεις, οι οποίες προκαλούν και διχάζουν.

Η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης με Δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα αυτό, αναφέρει.

Σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης διαβάζουμε ότι υπεγράφη η αμφίβολης νομιμότητας σύμβαση για την έναρξη των εργασιών στη νέα παραλία για την τοποθέτηση του αγάλματος του Κ. Καραμανλή. Με έκπληξη διαβάζουμε για την «υποχρέωση που αισθάνεται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή» «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη με σημαντικά έργα και ανέδειξε την πόλη που ο ίδιος αγάπησε υπέρμετρα, καθιστώντας την πρωτεύουσα του ελληνικού βορρά, πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας».

Η έκπληξή μας ξεκινά από δύο λόγους:
α) Η παράταξή μας εναντιώθηκε στην τοποθέτηση του αγάλματος του Κ. Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους προσφεύγοντας στο Κ.Α.Σ., μια και θεωρούσαμε ότι ο χώρος της πλατείας Αριστοτέλους δεν ήταν σωστή επιλογή για την τοποθέτηση του αγάλματος.
β) Η παράταξή μας πρότεινε ως θέση για την τοποθέτηση το χώρο πρασίνου πριν από το Μακεδονία Παλάς για δύο λόγους:
ο πρώτος είναι ότι συνδέει τον εθνάρχη με το μεγάλο του έργο για την πόλη, τη δημιουργία της νέας παραλίας, και ο δεύτερος ότι συνδέει την τοποθεσία με την πρώτη σημαίνουσα μεγάλη συγκέντρωση μετά την επιστροφή Καραμανλή στη μεταπολίτευση και τη λαοθάλασσα που δημιουργήθηκε στο χώρο αυτό.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του αγάλματος στη νέα παραλία ολοκληρώθηκε με την επιλογή του χώρου από την ΕΠΑΕ, στην οποία, λόγω ισοψηφίας των μετεχόντων, η απόφαση ελήφθη με την υπερισχύουσα δυνατή ψήφο του προέδρου.
Υπενθυμίζουμε ότι η θέση που επελέγη είναι 100 μέτρα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το άγαλμα του Κ. Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το άγαλμα του Κ. Καραμανλή έχει ύψος περίπου 6 μέτρα και του Μ. Αλεξάνδρου περίπου 12 μέτρα.
Σημειώνουμε ότι το Ίδρυμα Καραμανλή, που πληρώνει μέρος της δαπάνης του βάθρου, ενημερώθηκε για τη νέα θέση, αλλά και για την πρότασή μας.

Είναι ακατανόητη η σπουδή του απερχόμενου Δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, λες και αυτός είναι ο μόνος υπερασπιστής και γνήσιος εκφραστής του Κ. Καραμανλή, υποτιμώντας έτσι όχι μόνο τα αισθήματα της πόλης και την προσωπικότητα του Κ. Καραμανλή, αλλά και την αισθητική της, μια και η γειτνίαση του Κ. Καραμανλή σε σχετικά μικρή απόσταση από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου είναι κατά τη γενική εκτίμηση τουλάχιστον απαράδεκτη.
Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας ως νέα Δημοτική Αρχή τιμώντας τον Άνδρα, αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πράξεις του απερχόμενου Δημάρχου δηλώνουν το ποιόν του, την αγωνία του για την οργή της πόλης εναντίον του και την προσπάθειά του να γαντζωθεί σε εθνικά σύμβολα χωρίς καμία ντροπή.
Οι Θεσσαλονικείς ας κρίνουν τις πράξεις του.


Από το Γραφείο Τύπου



1 σχόλιο:

  1. Οι Θεσσαλονικείς έκριναν τις πράξεις τις δικές του και του κλώνου του και έδωσαν το μήνυμα της αλλαγής και της ανάστασης για την πόλη και το λαό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή